Annons

Apelsinsallad

Man kan skala granatäppelkärnorna i en stor skål med vatten så stänker de inte och hinnorna flyter upp till ytan.

4 portioner

6 apelsiner
1 granatäpple
1 msk fint råströsocker
1/2 msk kardemumma

1. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär i tunna skivor.
2. Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna mellan de tunna hinnorna.
3. Stöt kardemumman i en mortel och blanda med sockret.
4. Lägg upp apelsinskivorna på ett fat. Strö över kardemummasocker och granatäppelkärnor. Låt stå svalt till servering.

Annons
Annons

Artiklar ur andra tidningar

”Vi pyntar med vitt och grönt”

UR Lantliv

Hemma hos Marie och Fredrik i sekelskifteshuset i västgötska Björketorp är julen i full gång. Här dekoreras det med grönt – gran, tallris och mossa blir fint mot allt det vackert vita. Och så tänds brasorna i de tre öppna spisarna.

Läs mer
ANNONS