Annons

Rabarberlemonad med citron

Receptet är från leparfait.se

Lemonad är en läskande syrlig sommardrink som passar både stora och små. Den är färsk och inte lika koncentrerad som vanlig saft och bör drickas inom några dagar. Det kolsyrade vattnet gör drycken härligt ”spritsig”. Späd med minst dubbelt så mycket vatten och smaka dig fram till lagom stark smak.

Cirka 10 glas
6 citroner, gärna ekologiska
500 g rabarberstjälkar
3 dl strösocker
1/2–1 liter kallt kolsyrat vatten
Is
1 citron i skivor
Myntablad

1. Tvätta citronerna och skär av det yttersta gula skalet med en potatis- eller rotfruktsskalare.
Pressa saften ur samtliga citroner så att det blir cirka fyra deciliter saft. Skär rabarbern i grova bitar.
Lägg citronskal- och saft, rabarber och socker i en kastrull. Sjud tills sockret löst sig och rabarbern är mjuk, det tar cirka fem minuter. Sila vätskan ner i en kanna och tryck ut vätskan ur silen med baksidan
av en sked. Låt svalna. Ställ in koncentratet i kylen så att det blir riktigt kallt.
2. Vid servering fyller du upp med det kalla
kolsyrade vattnet till önskad styrka. Garnera med citronskivor och mynta.

Annons
Annons
ANNONS