Annons

Grissini med sesamfrön – italienska menyn

Knapriga pinnar med sesamfrön är ett trevligt tillbehör till drinken.
Kolla gärna in hela vår italienska meny, fler recept längst ner i artikeln.

Ca 16 stycken

1/2 paket jäst
1 tsk salt
2 tsk fint råströsocker
1 1/2 dl ljummet vatten, 37 grader
1 äggvita
1/2 dl olivolja
Ca 5 dl ljust siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
3 msk sesamfrön
Flingsalt

1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt, salt, socker, resterande vatten och olivolja. Vispa upp äggvitorna lätt och blanda i degvätskan. Tillsätt mjölet, lite i taget, och 1 msk av sesamfröna. Blanda ihop till en smidig deg.
2. Låt degen jäsa i 1 1/2 timme under bakduk.
3. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen på 4 och sedan varje bit i 4 lika stora bitar. Rulla ut till långa smala stänger på mjölat bakbord. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över sesamfrön och lite flingsalt.
4. Grädda grissinin i ugnen i cirka 25 minuter tills de har fått en fin gyllene färg.

Vår på italienska!
Bjud på festmiddag med en lysande drink, läcker pasta och den allra godaste cassataglassen. Vår italienska meny doftar ljuvligt av blodapelsin, tomat, salvia och parmesan.

Blodapelsinsdrink med Campari & granatäpple
Focaccia med rosmarin
Caprese med rostad tomat
Pumpagnocchi med salvia
Toskanska kalvfärsbiffar
Blodapelsinsallad med pancetta
Cassata semifreddo

Annons
Annons
ANNONS