Annons

Blodapelsinsdrink med Campari & granatäpple – italienska menyn

Goda viner till den italienska menyn:
Till de här rätterna med italienska förtecken passar framför allt vitt vin och rosé. 
Prova 2010 Casal di Serra (12419), 79 kr. En utmärkt vit italienare, som gärna anpassar sig till grönsaksrätter men även till kalvfärsbiffarna med sin krämiga citronsås. Både lite stramt och
aromatiskt med ton av gråpäron, gula plommon och mandel. 
Till endivesalladen med liten bitter ton i smaken passar ett naturellt mineralvatten men den vinvänliga pancettan gör det möjligt med till exempel ett rosévin, som givetvis också passar till de övriga rätterna, 2010 Les Fumées Blanches Rosé (22138), 75 kr. Mustigt vin från Frankrike med fräscha toner av röda bär. 
Sugen på rött till kalvfärsbiffarna, välj italienska 2009 Allegrini Valpolicella (6010), 99 kr. Matvänligt vin med ursprungstypisk ton av körsbär.

En lika vacker som god drink. Camparin kan uteslutas. Granatkärnorna får du lättare ut om du rullar äpplet lite först på bänken. Tänk också på att saften kan färga och ge fläckar.
Kolla gärna in hela vår italienska meny, fler recept längst ner i artikeln.

4 glas

1/2 liter blodapelsinsjuice (ca 1 kg blodapelsiner)
1 granatäpple, 2 dl Campari, Krossad is

1. Dela och pressa apelsinerna.
2. Dela granatäpplet och bryt upp det i bitar. Pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna.
3. Krossa isen i en blender. 4. Blanda juice och campari. Fyll på med rikligt med is och granatäppelskärnor.

Vår på italienska!
Bjud på festmiddag med en lysande drink, läcker pasta och den allra godaste cassataglassen. Vår italienska meny doftar ljuvligt av blodapelsin, tomat, salvia och parmesan.

Grissini med sesamfrön
Focaccia med rosmarin
Caprese med rostad tomat
Pumpagnocchi med salvia
Toskanska kalvfärsbiffar
Blodapelsinsallad med pancetta
Cassata semifreddo

Annons
Annons

Artiklar ur andra tidningar

”Vi pyntar med vitt och grönt”

UR Lantliv

Hemma hos Marie och Fredrik i sekelskifteshuset i västgötska Björketorp är julen i full gång. Här dekoreras det med grönt – gran, tallris och mossa blir fint mot allt det vackert vita. Och så tänds brasorna i de tre öppna spisarna.

Läs mer
ANNONS