Annons

Krispiga nötkakor

En kaka till kaffet är alltid uppskattat. Dessa spröda småkakor smakar härligt av salta jordnötter.

40–45 stycken
200 g smör eller margarin, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl hackade salta jordnötter
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Garnering
ca 50 g mörk blockchoklad

1 Sätt ugnen på 175°. Rör matfett och socker poröst.
2 Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop allt till en smidig deg.
3 Forma degen till kulor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4 Grädda kakorna mitt i ugnen i 12–15 min. Låt svalna.
5 Smält blockchokladen över ett vattenbad. Häll chokladen i en tunn stråle sicksack över kakorna.

Annons
Annons

Artiklar ur andra tidningar

”Vi pyntar med vitt och grönt”

UR Lantliv

Hemma hos Marie och Fredrik i sekelskifteshuset i västgötska Björketorp är julen i full gång. Här dekoreras det med grönt – gran, tallris och mossa blir fint mot allt det vackert vita. Och så tänds brasorna i de tre öppna spisarna.

Läs mer
ANNONS